Nieuws

Russische wetenschappers misbruiken supercomputer om Bitcoin te minen

Russische wetenschappers van het nucleair onderzoekscentrum in Sarov gebruiken een supercomputer voor het minen van Bitcoins.

In Rusland zijn medewerkers van het Russisch nucleair onderzoekscentrum gearresteerd op verdenking van het minen van cryptomunten met de supercomputer van het centrum. De Russische geheime diensten arresteerden de wetenschappers vorige week vrijdag.

Onderzoekscentrum

Het onderzoekscentrum in de stad Sarov, in het westen van Rusland, beschikt over een 1-petaflop supercomputer. Enkele wetenschappers verbonden die krachtige computer met het internet om Bitcoins te minen.

Supercomputers zijn bijzonder krachtige computers die in een korte tijd zeer complexe berekeningen uitvoeren. Het minen van Bitcoins of andere cryptomunten vereist een enorme rekenkracht. De virtuele munten worden gevonden door het uitvoeren van een reeks berekeningen. Hoe krachtiger de computer, hoe sneller de berekeningen opgelost zijn en hoe meer Bitcoins je kan minen in eenzelfde tijdsperiode.

Betrapt

De toezichthouders van het nucleair onderzoekscentrum in Sarov kwamen het misbruik op het spoor toen de wetenschappers de supercomputer verbonden met het internet. Dat is in alle gevallen verboden in het centrum om eventuele datadiefstallen te voorkomen.

Dit is niet het eerste geval van medewerkers die bedrijfscomputers gebruiken voor het minen van cryptomunten. Het misbruiken van computers op het werk is ook strafbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business