Nieuws

Deep learning aan de basis van slimme exploit- en ransomwarebescherming

Deep learning is efficiënter dan andere vormen van machine learning en biedt organisaties nieuwe mogelijkheden voor de bescherming van hun IT-activiteiten door het gebruik van zelflerende algoritmes in bedrijfstoepassingen.

Sophos stopt Deep Learning in zijn endpoint-beveiliging. De technologie helpt de bescherming om bekende en onbekende malware op te sporen en potentieel ongewenste toepassingen stoppen vooraleer deze worden uitgevoerd, zonder dat ze daarbij moet vertrouwen op digitale handtekeningen.
 

Volgende stap in machine learning

Machine learning is al langer een interessant onderzoeksveld binnen artificial intelligence, maar deep learning gaat een stap verder en laat toe om met een nog hogere nauwkeurigheid voorspellingen te maken op basis van beschikbare data. Het gebruiken van die voorspellingen in een exploit- en ransomwarebescherming levert een uiterst schaalbaar detectiemodel op dat in staat is om het gehele waarneembare dreigingslandschap te analyseren.
 
Sophos biedt met het nieuwe Intercept X-aanbod endpointbescherming met deep learning. Je installeert Intercept X via het cloud-gebaseerde beheerplatform Sophos Central. Intercept X draait probleemloos naast endpointbeveiligingssoftware van andere leveranciers. De endpointbeveiliging wordt zo verder aangevuld en verbeterd met een evoluerende en zelflerende toepassing.
 
 

Dreigingen sneller opsporen

Door deep learning en het gebruik van neurale netwerken is de Sophos Intercept X-software in staat om verdachte data sneller en accurater op te sporen en te onderzoeken. Het resultaat is dat de endpointbeveiliging van de organisatie ook minder ‘false positives’ veroorzaakt. Bekende dreigingen worden op die manier opgespoord nog voor ze kunnen plaatsvinden, want het platform kan door het gebruik van deep learning in combinatie met neurale netwerken terugvallen op honderden miljoenen samples die eerder onderzocht zijn en waaruit patronen werden opgetekend.
 
De nieuwste versie van Sophos Intercept X bevat niet alleen innovaties op het gebied van anti-ransomware en exploitpreventie, maar ook actieve mitigatietools zoals bescherming tegen diefstal van inloggegevens.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business