Nieuws

Volkswagen start productie van elektrische wagens in 2019

De twee eerste elektrische wagens van Volkswagen rijden tegen 2020 rond in Europa en de Verenigde Staten.

Volkswagen werkt al enkele jaren aan elektrische voertuigen, maar nu is het wachten op informatie voorbij. In november 2019 start het bedrijf met de productie van twee elektrische auto’s.

De Volkswagen I.D. Crozz is een elektrische SUV die tegen 2020 in de Verenigde Staten op de markt komt. In Europa en de rest van de wereld verschijnt eerst de I.D., een elektrische hatchback, in het begin van 2020. Voorlopig zijn er nog geen verdere details bekend over de specificaties van beide wagens, maar ze zouden een bereik van bijna 500 km hebben.

De twee elektrische wagen komen in eerste instantie enkel in bepaalde delen van de wereld op de markt. De belangrijkste reden daarvoor is het feit dat de Amerikanen minder hatchbacks kopen en de voorkeur geven aan de populaire SUV’s.

Naast de twee elektrische auto’s die tegen 2020 moeten rondrijden, maakt ook het klassieke Volkswagen busje tegen 2022 zijn terugkeer. De I.D. Buzz is een op de Volkswagen Type-2 gebaseerde elektrische minibus met een moderne look.

Eerder deze week werd ook aangekondigd dat Porsche en Audi samenwerken om tegen 2021 elektrische auto’s op de markt te brengen. De ontwikkelingskosten van een EV-platform zou verlagen door samen onderzoek te verrichten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business