Nieuws

Het wat en waarom van een systeemcamera

Systeemcamera's genieten nog altijd een mindere bekendheid, nochtans bieden ze enkele unieke voordelen.

Systeemcamera’s bestaan al sinds 2004, maar zijn nog steeds niet zo bekend. Wat is een systeemcamera en wat zijn de voordelen?

Systeemcamera

Een systeemcamera is een camera zonder opklappende spiegel. Bij een spiegelreflexcamera springt een soort van spiegeltje open zodra men een foto neemt, maar dat is bij een systeemcamera niet het geval. Aan de andere kant kan de lens van een dergelijke camera wel verwisseld worden, wat dan weer bij een compactcamera niet mogelijk is. Kortom, systeemcamera’s bevinden zich eigenlijk tussen spiegelreflexcamera’s en compactcamera’s op het vlak van functionaliteiten en uitbreidingen.

De ontbrekende spiegel, alsook het feit dat een dergelijke camera meestal gebruik maakt van iets kleinere sensoren, hebben als gevolg dat de camera veel lichter en kleiner is. Daarbij zijn ook de lenzen zelf iets kleiner, wat het totale gewicht van de camera alleen maar ten goede komt. Het resultaat is een camera die erg eenvoudig te gebruiken, en al even eenvoudig op te bergen is.

Voordelen

Systeemcamera’s worden beschouwd als een goed alternatief voor de zwaardere spiegelreflexcamera. Met een dergelijke camera moet je niet altijd een zware camera en lenzen meezeulen, maar toch kan je zeker zijn van een goede kwaliteit. Zeker in vergelijking met de camera van je smartphone of een compactcamera.

De belangrijkste factor bij een dergelijk toestel is het gewicht van de camera. Kleinere modellen zijn erg interessant als je op weg bent en snel goede foto’s wil kunnen maken. Ook is een kleiner model minder intimiderend voor het onderwerp waar je een foto van wil maken, iets wat door de geruisloosheid van het toestel nog benadrukt wordt. In vergelijking met een compactcamera geniet je dan weer van meer kwaliteit en de mogelijkheid om lenzen te wisselen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business