Nieuws

Google Chrome blokkeert automatisch vervelende advertenties

Vanaf vandaag blokkeert Google Chrome automatisch advertenties die niet voldoen aan de richtlijnen van het 'Better Ads Experience Program'.

Google blokkeert vanaf vandaag automatisch vervelende advertenties in Google Chrome. Een ingebouwde adblocker moet de reclameboodschappen die niet voldoen aan de richtlijnen voor goede advertenties tegenhouden.

Advertenties zijn voor Google een belangrijke inkomstenbron, maar gebruikers klikken niet op die vervelende reclameboodschappen. Om gebruikers een betere ervaring te bieden, blokkeert de ingebouwde adblocker van Google Chrome automatisch advertenties die niet voldoen aan de richtlijnen voor goede advertenties.

Coalition for Better Ads

Google is lid van de ‘Coalition for Better Ads’, een organisatie die zich inzet voor betere reclame op het internet. In het ‘Better Ads Experience Program’ beschrijft de organisatie onder meer de richtlijnen voor goede advertenties. De adblocker van Google Chrome gebruikt die richtlijnen als vertrekpunt.

Advertenties die standaard een video met geluid afspelen, aftellen totdat de website zelf wordt geopend, pop-ups of schermvullende scrollovers, worden vanaf morgen automatisch geblokkeerd in de Chrome browser.

Advertenties blokkeren

Voldoet een website 30 dagen lang niet aan de richtlijnen van Google adblocker, dan worden vanaf morgen de advertenties op de website automatisch geblokkeerd in de Google Chrome webbrowser. Mocht het probleem zijn opgelost, dan kan de websitebeheerder een aanvraag indienen om opnieuw goedgekeurd te worden.

Vanaf vandaag is de adblocker in Google Chrome beschikbaar voor de desktop en mobiele toestellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business