Nieuws

Tesla Roadster van SpaceX crasht mogelijk weer op aarde na ruimtevlucht

De donkerrode Tesla Roadster die SpaceX de ruimte in stuurde, crasht volgens onderzoekers mogelijk op aarde binnen een miljoen jaar.

Vorige week greep SpaceX de aandacht van de media met de lancering van de Falcon Heavy, de krachtigste raket ter wereld. Tijdens het experiment stuwde de raket een Tesla Roadster de ruimte in richting Mars. Die publiciteitsstunt kan wel eens verdere gevolgen hebben in de toekomst.

Een team van onderzoekers van de Universiteit van Toronto in Canada ontdekte dat de kans bestaat dat de Tesla Roadster binnen een miljoen jaar crasht op de aarde. Het team berekende de baan van de donkerrode Tesla aan de hand van orbitale dynamieken tussen planeten.

Kleine kans

De kans dat de donkerrode Tesla Roadster na meer dan een miljoen jaar op de aarde crasht, is met 6 procent klein, maar mogelijk. De onderzoekers benadrukken dat de auto waarschijnlijk opbrandt als deze de atmosfeer van de aarde binnenkomt.

[related_article id=”222742″]

Voorlopig zweeft de Tesla Roadster richting Mars, maar door de zwaartekracht van de zon zal deze binnen enkele maanden in een elliptische baan terechtkomen. De elektrische auto zou dan herhaaldelijk langs Mars, de aarde en Venus vliegen totdat hij betrokken raakt in een ongeval met een meteoriet of planeet.

De lancering van de Falcon Heavy is een mijlpaal in de geschiedenis van de ruimtevaart, want de raket maakt het voor het eerst mogelijk om een zwaardere vracht verder dan ooit de ruimte in te sturen.

Pas in 2091 zou de donkerrode Tesla Roadster, met aan boord een pop gekleed in een ruimtepak, een eerste keer langs de aarde vliegen. Als eerbetoon speelt Space Oddity van David Bowie op de radio in de wagen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business