Nieuws

Nieuwe iOS-bug doet je iPhone (opnieuw) crashen

Een nieuwe bug in iOS 11 zorgt ervoor dat je iPhone crasht en blokkeert de toegang tot de Berichten-app.

Apple heeft met iOS een moeilijke week achter de rug, maar het einde van de problemen is nog niet in zicht. Een bug zorgt ervoor dat iPhones crashen met een enkel bericht via de Berichten-app. Vorige week werd iOS ook al het slachtoffer van een lek waarbij een deel van de broncode werd vrijgegeven.

Bug in iOS 11

Een bug in iOS 11 zorgt ervoor dat je iPhone crasht na het ontvangen van een bericht met een specifiek Indisch karakterteken. Na het opnieuw opstarten van de telefoon is het onmogelijk om de Berichten-app te openen. Onder andere The Verge heeft de bug met succes getest op meerdere iPhones die werken op softwareversie 11.2.5 van iOS.

Een nieuwe software-update moet de bug in het iOS-besturingssysteem verhelpen. In de publieke bètaversie van iOS 11.3 is het probleem niet te bespeuren. Voorlopig is het dus nog even wachten op een publieke uitrol van die software-update.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat het mogelijk is om iPhones te laten crashen met een vreemd karakterteken, url of video. Vorige maand was het nog mogelijk om een iPhone te laten vastlopen met een enkele link.

Apple focust voorlopig op het verbeteren van de stabiliteit van iOS en zal amper nieuwe features toevoegen in iOS 12, dat later dit jaar verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business