Nieuws

Volg de Tesla Roadster op zijn ruimtereis met deze website

Wil je weten hoe ver de donkerrode Tesla Roadster van de Falcon Heavy-lancering zich van de aarde bevindt? Het kan nu dankzij een handige website.

6 februari lanceerde SpaceX de allereerste Falcon Heavy-raket met aan boord een donkerrode elektrische Tesla Roadster. Die auto zweeft nu ergens in de ruimte rond op een afstand van ongeveer 3.720.750 km van de aarde. Dat leert de toepasselijke genaamde website Whereisroadster.com ons.

Ingenieur Ben Pearson lanceerde de website nadat mensen online de vraag stelden: “Waar bevindt de Tesla zich nu in de ruimte?” Hij besloot het antwoord zelf te zoeken en een website te maken om het antwoord de wereld van het internet in te sturen.

Aan de hand van de data van het Jet Propulsion Laboratory van NASA, is het mogelijk om de baan van de Tesla Roadster rond de zon en tussen de planeten te voorspellen. Uit die gegevens blijkt dat de Tesla de baan van Mars rond de zon gemist heeft en nu ‘net iets’ verder dan de Rode Planeet rond de zon draait.

De Tesla Roadster stuurde enkele uren aan beelden door naar de aarde, maar uiteindelijke stopten de camera’s aan boord van de elektrische sportwagen met het uitzenden van beelden.

De Tesla Roadster passeert een eerste keer rakelings langs de aarde in 2091. De vraag is of de elektrische auto eeuwig blijft rondzweven in de ruimte of uiteindelijk crasht op de aarde of Mars in de volgende 10 miljoen jaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business