Nieuws

Apple iCloud draait op servers van Google

Apple maakt gebruik van de clouddiensten van Amazon en Google voor het stockeren van iCloud-data.

Apple vermeldt in een geüpdatete versie van de ‘iOS Security’-documentatie dat delen van de iCloud-data bewaard worden op servers van Google. Het is onduidelijk over welke gegevens het exact gaat, maar de gebruikte encryptie en beveiligingsmaatregelen bij de opslag van die gegevens worden besproken in het document.

Geëncrypteerd

Volgens Apple worden alle bestanden in de iCloud behandeld als een collectie van bytes. Iedere file of bestand wordt in stukken gekapt en geëncrytpeerd door de iCloud. De sleutel die nodig is voor het opheffen van die encryptie wordt bewaard door Apple in de iCloud-gebruikersaccounts.

De gecodeerde delen van de iCloud-files worden bewaard op servers van het Google Cloud Platform en S3, een onderdeel van de Amazon Web Services. Uit het document valt dus af te leiden dat Apple gebruikmaakt van de servers van Amazon en Google voor het stockeren van data uit de iCloud.

Privacy

Door het gebruik van AES-128- en SHA-256-encryptie is de data op de externe servers beveiligd met geavanceerde encryptietechnieken en niet leesbaar voor Google en Amazon. Volgens het document van Apple bevat de data op de servers geen informatie die de identiteit van gebruikers zou kunnen vrijgeven. De privacy van de iCloud-gebruiker wordt niet geschonden.

Vroegere versies van het document vermelden het gebruik van de Microsoft Azure Cloud, maar van die service valt in dit document nergens nog een spoor te bekennen. Vermoedelijk is de samenwerking tussen Microsoft en Apple stopgezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business