Nieuws

Stuur een gratis vacature uit op Facebook

Jobat, Stepstone en Vacature.com krijgen er een concurrent bij. Voortaan kan je ook op Facebook Jobs een vacature plaatsen.

 
Op zoek naar een nieuwe werknemer? Wie al eens een vacature plaatste, weet dat het kostenkaartje erg hoog kan oplopen. Binnenkort kan dit ook gratis op het platform met het wijdste bereik in België: Facebook.
 
Vorig jaar lanceerde het sociaalmedium een vacaturedienst in de Verenigde Staten, Facebook Jobs. Omdat het concept lijkt aan te slaan, besloten Zuckerberg en de zijnen om de jobzoeker naar veertig landen uit te breiden. Dat maakte vice-voorzitter Alex Himmel bekend tijdens een presentatie in New York. Ook België maakt deel uit van deze lijst.
 
Op Facebook Jobs kan je een vacature plaatsen op Facebook. De dienst is vooral interessant omdat ze helemaal gratis is, zowel voor werkzoekers als -aanbieders. Bovendien zit de meerderheid van ons Belgenlandje op Facebook. Naast België krijgen onder meer Frankrijk, Nederland, Duitsland, Spanje en Italië de vacaturefunctie op Facebook. De dienst zal ook beschikbaar zijn in de mobiele apps van Facebook.
 

Succesvol of niet?

Of Facebook Jobs écht een succes is in de Verenigde Staten (en Canada), weten we niet. Alex Himmel gaf geen specifieke cijfers tijdens zijn presentatie. Uit een ‘eigen studie’ zou een op vier gebruikers Facebook gebruikt hebben om een job te zoeken. Facebook heeft in Amerika zo’n 150 miljoen gebruikers, dus dan zou het gaan om zo’n 37 miljoen mensen. Best neem je deze cijfers met een korreltje zout.
 
Als alles goed verloopt, wordt de functie in de komende weken beschikbaar gesteld. Een concrete lanceringsdatum is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business