Nieuws

Maak muziek in je browser met Google Song Maker

Chrome Music Labs lanceert Song Maker, een nieuwe tool die je muziek laat maken in je internetbrowser op alle platformen.

Chrome Music Lab lanceerde eerder deze week Song Maker, een gratis tool voor het maken van muziek in je browser. Het is niet de eerste muziektool die de softwaregigant Google uitbrengt, maar wel de meest complexe.

Sequencer

Song Maker is een sequencer waarmee je muzieksequenties kunt programmeren voor twee instrumenten naar keuze. Klinkt moeilijk, maar de software is gemakkelijk in gebruik.

Song Maker is ingedeeld in twee delen: een hoofdgedeelte voor de melodie en een kleinere balk onderaan het scherm voor het bepalen van het tempo en de muziekinstrumenten. Met blokjes teken je de melodie in het hoofdgedeelte en bepaal je de details in de balk onderaan.

Muziek in de vingers

Afhankelijk van het toestel waarop je Song Maker opent, kan je de melodie met je vinger of muisklikken vastleggen. Maak je geen zorgen als je niets van muziek kent, Song Maker is een leuke tool om eens uit te proberen en spelenderwijs elektronische muziekproductie te ontdekken.

Eens de melodie met de blokjes vast staat, kan je in de balk onderaan de twee instrumenten selecteren die het stuk muziek spelen. Het tempo van je creatie leg je vast met de schuifbalk die in beats per seconde de snelheid van de muziek bepaalt.

Veel mogelijkheden

Heb je thuis een MIDI-keyboard rondslingeren, dan kan je dat aansluiten op je computer en de melodie met behulp van de toetsen op het keyboard programmeren. Ben je een beetje muzikaal aangelegd en beschik je over een niet zo vreselijke stem? Dan kan je de melodie ook inzingen via de microfoon van je toestel.

Meer tools

In 2016 lanceerde Google Creative Lab het webplatform Chrome Music Lab met interessante tools die je kan gebruiken om op een vernieuwende manier muziek en geluid te ontdekken. Iedere tool biedt een unieke ervaring, maar Song Maker is toch wel de meest uitgebreide van allemaal.

Song Maker van Chrome Music Labs is gratis, werkt zonder installatie op elk toestel in de browser en biedt een paar minuten afleiding en ontspanning. Net zoals de andere tools maakt ook deze sequencer muziek leren leuker.

Benieuwd hoe TechPulse klinkt? Beluister het hier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business