Nieuws

Jaguar introduceert elektrische I-Pace

De sportwagenfabrikant Jaguar brengt halverwege 2018 zijn eerste elektrische auto op de markt, een SUV met vijf zitplaatsen.

Jaguar introduceert zijn eerste elektrische auto: de Jaguar I-Pace. Met een volledige acculading moet de sportieve SUV beschikken over een actieradius van 480 kilometer. De wagen is nu al beschikbaar als pre-order voor een totale prijs van 78.990 euro.

4,8 seconden

De Jaguar I-Pace is een SUV met vijf zitplaatsen die de voordelen van elektrisch rijden combineert met de prestaties van een sportwagen. Door de batterij te verspreiden over de onderzijde van de auto, realiseert de fabrikant een evenwichtige gewichtsverdeling over de voor- en achterwielen. De I-Pace zou daardoor stabiel op de baan liggen.

De I-Pace wordt aangedreven door twee elektromotoren die samen een vermogen van 400 pk genereren. Met een onmiddellijk beschikbaar koppel van 696 Nm en de vierwielaandrijving, bereikt de elektrische auto een snelheid van 100 kilometer per uur in 4,8 seconden. Even ter vergelijking: de Tesla Model S bereikt die snelheid in 2,7 seconden.

Actieradius van 480 km

Jaguar gebruikt een 90 kWh batterij in de I-Pace die is opgebouwd uit lithium-ion cellen. De elektrische auto zou ook een geavanceerd systeem en ontwerp hebben voor thermisch beheer dat zorgt voor een langere levensduur van de batterij en langdurige perioden van onafgebroken vermogen mogelijk maakt. De actieradius bedraagt 480 kilometer met een volledig opgeladen batterij.

De elektrische Jaguar kan ook energie terugwinnen bij het vertragen. Als je het gaspedaal loslaat, begint de auto af te remmen en regenereert het de remenergie om de actieradius van de wagen te maximaliseren.

Drie versies

In totaal komen drie verschillende versie van de Jaguar I-PACE op de markt. Het instapmodel is de I-Pace S en kost 78.990 euro. Daarnaast komen ook de I-Pace SE en I-Pace HSE op de markt voor 87.080 en 93.140 euro. Het is mogelijk om een pre-order te plaatsen voor de elektrische SUV. Voor meer details over de drie versies, neem je best een kijkje op de website van de fabrikant.

Jaguar is niet het eerste merk dat recent aankondigde dat het de eerstvolgende jaren elektrische auto’s op de markt zal brengen. Vorige maand maakten onder meer Volkswagen, Porsche en Audi hun plannen bekend in verband met elektrisch aangedreven auto’s.

In het tweede deel van 2018 is de elektrische auto beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business