Volgens analisten komt Apple in de tweede helft van 2018 met een nieuwe goedkopere versie van de MacBook Air.

Advertentie

In het tweede kwartaal van dit jaar zou Apple een nieuwe versie van de MacBook Air op de markt brengen. Dat meldt Ming-Chi Kuo aan 9to5Mac. Volgens de betrouwbare analist gaat het over een goedkopere MacBook Air.

De MacBook Air is de goedkoopste laptop in het aanbod van Apple en is in België verkrijgbaar voor 1099 euro. Volgens Ming-Chi Kuo moet een betaalbare versie van het toestel de verkoop met 10 tot 15 procent laten toenemen.

Weinig updates

De laatste jaren is de MacBook Air niet veel geüpdatet. Vorige zomer werd de processor in het toestel vervangen door een iets snellere 1,8 GHz Intel-processor. Bovendien is de MacBook Air het enige model in het assortiment van Apple dat nog niet over een retina scherm met een extra hoge pixeldensiteit beschikt.

[related_article id=”222266″]

Apple heeft de MacBook Air de laatste jaren links laten liggen en gefocust op de 12-inch MacBook en de MacBook Pro. Toch is de MacBook Air, zeker bij studenten, nog een populair toestel.

10 jaar MacBook Air

Bovendien viert de MacBook Air dit jaar zijn tiende verjaardag. Steve Jobs stelde in 2008 het toestel tijdens een persconferentie voor het eerst voor door de laptop uit een kleine enveloppe te nemen. Sinds 2010 is het ontwerp van de MacBook niet meer gewijzigd.

Voorlopig is het onduidelijk of Apple de prijs van de huidige MacBook Air verlaagt of een nieuw toestel voorstelt voor een lagere prijs. Vorige week werd ook bekend dat Apple werkt aan drie nieuwe iPhones en AirPods.

Advertentie