Nieuws

Netflix laat je specifieke titels met een pincode blokkeren

Wil je niet dat kinderen bepaalde films of series zien? Netflix introduceert een functie waarbij je ze manueel kan afschermen.

Niet alle films en series zijn geschikt voor kinderen. Als je wil voorkomen dat je jongste telg  blootgesteld wordt aan een stoute bedscène of gruwelijke horrortaferelen, dan springt Netflix tegemoet. Het is al mogelijk om inhoud van bepaalde leeftijdscategorieën (bijvoorbeeld 16- of 18-plus) achter een muur te zetten. Voortaan krijgen ouders nog meer controle over wat hun kinderen bekijken: binnenkort kunnen ze specifieke films en series blokkeren.

[related_article id=”219205″]

De nieuwe optie maakt het mogelijk om per titel een pincode in te stellen, zo meldt de streaminggigant. De functie is voorlopig nog niet beschikbaar maar wordt in de loop van de komende maanden uitgerold. Netflix-gebruikers kunnen straks in de instellingen de titels van de films en series intypen die ze met een pincode willen blokkeren.

Leeftijdsetiket

Het is al langer mogelijk om films en series uit te sluiten op basis van (vier) leeftijdscategorieën. Netflix wil nog duidelijker in beeld brengen welke titels geschikt zijn voor jongere mensen. Zodra een gebruiker een film of aflevering opzet, wordt linksboven een leeftijdsetiket getoond.

“We begrijpen dat elke familie anders is”, stelt Netflix-bestuurder Mike Hastings. “Niet iedereen denkt hetzelfde over welke content geschikt is voor bepaalde leeftijden. Met deze nieuwe functies krijgen ouders meer autonomie om zelfs de teugels in handen te houden.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business