Nieuws

Eindelijk: Windows Verkenner krijgt tabbladen

Microsoft voegt ondersteuning toe voor meerdere tabbladen in Windows Verkenner in een nieuwe build voor Windows Insiders.

Windows Insiders kunnen vanaf nu aan de slag met tabbladen in Windows Verkenner, een nieuwe feature in de preview build 17618 van Windows 10. Op die manier kan een gebruiker snel wisselen tussen openstaande toepassingen.

Met meer dan 20.000 stemmen was het één van de meest gevraagde features in de Insiders-community. Het is ook enigzins vreemd waarom Microsoft de functie al niet veel eerder in het besturingssysteem stak. Populaire alternatieve verkenners zoals Clover bieden al veel langer de functionaliteit aan.

Naast Verkenner krijgen ook andere Windows 10-apps tabbladen, zoals onder meer Office, Edge, Mail, Calendar en OneNote. In de toekomst moet de ondersteuning nog verder uitbreiden en andere toepassingen van derde partijen ondersteunen.

Door de tabbladen in apps beschikbaar te maken in de preview build, kan Microsoft feedback vergaren van Windows Insiders en de functie verder verbeteren vooraleer deze beschikbaar is voor alle gebruikers. In de testversie is duidelijk te zien dat Microsoft de interface van de tabbladen baseert op de Microsoft Edge-webbrowser. Ook een zoekfunctie ontbreekt niet.

Microsoft toonde de mogelijkheid om meerdere tabbladen te gebruiken in Verkenner vorig jaar al, maar verwijderde de functie uit de testversie van Windows 10. Vermoedelijk rolt Microsoft de nieuwe feature uit in de aankomende Redstone 5-update later dit jaar.

https://youtu.be/3lEjuU-XFHg

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business