Nieuws

Amazon wil bankrekeningen aanbieden

De webgigant zou in onderhandeling zijn met enkele grote banken om samen financiële producten op de markt te brengen.

Kan je binnenkort een Amazon-rekening opstarten? De webshop zou rond de tafel zitten met verschillende Amerikaanse banken, zo schrijft de Wall Street Journal.

Het bedrijf wil niet meteen transformeren naar een volbloed bank, maar denkt er wel over om een soort bankrekening te ontwikkelen voor klanten. Het product zou voornamelijk gericht zijn op jongeren en mensen die nog geen zichtrekening hebben. En het zou dus in samenwerking zijn met een bestaande bank.

Op zich is het nieuws niet heel verrassend. Verschillende technologiebedrijven hebben zich de laatste jaren op het traditionele terrein van banken gewaagd. Denk maar aan de mobiele betaaloplossingen van Google, Apple en Samsung. Dat gebeurt niet alleen omdat die bedrijven daar een kans zien om te innoveren en meer mensen in hun ecosysteem te betrekken, maar zeker ook omdat er erg waardevolle data te halen is uit het betalingspatroon van gebruikers.

Het zou trouwens niet de eerste keer zijn dat Amazon in zee gaat met een bank, want de webgigant biedt momenteel al een kredietkaart aan in samenwerking met JP Morgan. Of de huidige onderhandelingen effectief tot een Amazon-rekening zullen leiden staat nog niet vast. Volgens de Wall Street Journal zit het project nog in een vroege fase.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business