Nieuws

Microsoft brengt machine learning naar Windows 10-computers

In de eerstvolgende grote Windows 10-update introduceert softwarereus Microsoft een module voor machine learning.

 
Eind maart of begin april moet de update beschikbaar zijn en een geheel nieuw machine learning framework naar het besturingssysteem brengen voor het gebruik van machine learning in Windows-applicaties.
 
Voorlopig ligt de focus bij de integratie van machine learning in toepassingen vooral op servers en cloudsystemen die over een enorme rekenkracht beschikken om uitgebreide datasets te analyseren en patronen daaruit af te leiden. Het opbouwen van zo’n modellen vraagt aanzienlijke hoeveelheden aan rekenkracht en is bijna niet mogelijk op een gewone consumentencomputer. Het gebruiken van de modellen daarentegen om gegevens te classificeren, is minder veeleisend en haalbaar met een doorsnee computer.
 

Voordelen

Microsoft introduceert met het machine learning framework een nieuw Windows-onderdeel voor het uitvoeren van die machine learningmodellen. Als je toepassingen op een clientcomputer kunt uitvoeren in plaats van een cloudsysteem, verlaagt dat de maandelijkse overheadkost voor een organisatie. Bovendien biedt het lokaal werken met modellen privacyvoordelen, want de gevoelige informatie verlaat het bedrijf niet.
 
Ten slotte maakt het machine learning framework van Microsoft gebruik van hardwareversnelling zodat het zowel de rekenkracht van de processor als die van de grafische kaart kan gebruiken bij het uitvoeren van berekeningen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Koop jij de nieuwe iPhone 15?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business