Nieuws

Philips lanceert slimme Hue-buitenverlichting

Tuinspots, lichtpilaren en wandlantaarns. Philips voorziet slimme lampen voor buiten die bestand zijn tegen allerlei weersomstandigheden.

Wil je het huis van de toekomst bouwen, dan mag slimme verlichting niet in je domotica ontbreken. In deze productcategorie zwaait Philips met de scepter met zijn Hue-ecoysysteem. Je kan bijvoorbeeld op afstand een licht aanzetten of koppelen aan andere slimme apparatuur in huis met IFTTT. Tot voor kort voorzag Philips enkel slimme verlichting voor binnen, maar daar komt nu verandering in. De elektronicagigant lanceert een nieuwe serie aan lampen in een drietal vormen.

[related_article id=”212834″]

Vooralsnog worden de lampen alleen in de Verenigde Staten uitgebracht. Het is nog niet duidelijk wanneer ze naar België komen. Uiteraard kan je ook een bestaande Hue-lichtpeer in de tuin gebruiken, maar de nieuwe lampen zijn beter bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Zo zijn de indoor-exemplaren niet waterproof. De buitenlampen zijn verbonden met het Hue-ecosysteem. Wel voegde Philips geen slimme extra’s toe; zo zijn ze bijvoorbeeld niet uitgerust met bewegingssensoren.

Lily: tuinspot

Als basisverlichting voorziet Philips de Lily, een spot die je zowel aan de muur kan hangen of in de grond kan steken. Je betaal 299 euro voor een setje van drie lampen, inclusief de accessoires om de set te installeren. Ze ondersteunt verder 16 miljoen verschillende kleuren, zodat je je buren op een heus kleurenspektakel kan trakteren.

Calla: lichtgevende tuinpilaar

Ook de Calla ondersteunt RGB-verlichting. Dit is een soort van lichtpilaar waarmee je bijvoorbeeld een tuinpad kan verlichten. Voor deze outdoorlampen moet je een bedrag van 139,99 euro per stuk ophoesten.

Lucca, Tuar, Turaco: muurlampen

Ten slotte lanceert Philips drie verschillende wandlantaarns met de namen Lucca, Tuar en Turaco. Deze lampen hebben elk een verschillende vorm – afhankelijk van wat het best past bij je huis – en kan je aan de muur ophangen. Wel zijn ze enkel verkrijgbaar met wit licht. De startprijs hiervan is 69,99 euro per stuk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business