Microsoft-Teams

Microsoft Teams wordt steeds uitgebreider en krijgt binnenkort een aantal extra functies die worden aangedreven door artificiële intelligentie.


 
Chat- en collaboratie-apps maken hun opmars op de werkvloer als vervanger voor e-mail. De bekendste speler is wellicht Slack, maar ook Microsoft biedt sinds een jaar zijn eigen oplossing aan onder de noemer Teams.
 
200.000 organisaties wereldwijd maken vandaag gebruik van Teams. Bij de officiële lancering in maart vorig jaar waren al 50.000 organisaties aan boord en in september was dat aantal al opgelopen naar 125.000.
 
Microsoft Teams krijgt binnenkort een hele reeks nieuwe functies die de applicatie moeten onderscheiden van de concurrentie, zo maakte het bedrijf bekend op zijn blog. De focus ligt daarbij op artificiële intelligentie en machine learning.
 

  • Cloudopnames: Geeft het team de mogelijkheid met een klik opnames te starten van vergaderingen, met daarbij de mogelijkheid tot automatische transcriptie en tijdsaanduiding. Dit geeft het team de mogelijkheid om later met gemak terug te zoeken in de gevoerde gesprekken. In de toekomst wordt gezichtsherkenning toegevoegd zodat alles wat wordt gezegd, gelinkt kan worden aan specifieke personen.

 

  • Vertaling van berichten: Microsoft Teams zal binnenkort de mogelijkheid bieden om gemakkelijk berichten te vertalen, zodat iedereen met elkaar kan communiceren zonder taalbarrière.

 


  • Integratie van Cortana: Deze functie integreert de mogelijkheid om door te spreken tegen Cortana gemakkelijk andere groepsleden toe te voegen aan de vergadering, of simpelweg een telefoongesprek te starten of aan een vergadering mee te doen.

 

  • Verberg je ‘achtergrond’ in videogesprekken: Zorgt ervoor dat andere leden tijdens videogesprekken op jou zijn gericht, en niet op je omgeving door je achtergrond wazig te maken.

 

  • Nabijheidsdetectie: Maakt het gemakkelijker om in je nabije omgeving te zoeken naar een beschikbaar Skypesysteem, en deze toe te voegen aan elke vergadering.

 

  • Gemakkelijker delen vanaf je telefoon: Met deze functie wordt het gemakkelijker om live video, foto’s of zelfs het scherm van hun telefoon te delen tijdens vergaderingen in Teams.