Nieuws

YouTube schakelt Wikipedia in om complottheorieën te ondermijnen

YouTube wil samenzweringsvideo's op zijn platform bestrijden door ze onderuit te halen met informatie van Wikipedia.

YouTube gaat informatie van Wikipedia weergeven bij video’s over populaire complottheorieën om een alternatieve kijk te bieden op controversiële onderwerpen en de theorieën zo te ondermijnen.

Het nieuws werd aangekondigd door YouTube-CEO Susan Wojcicki op het SXSW-festival in het Amerikaanse Austin, Texas. De tekstvakken met Wikipedia-informatie zouden in de komende weken beginnen verschijnen onder video’s over complottheorieën.

“Wanneer er video’s zijn die gaan over een bepaalde samenzwering – we gebruiken daarvoor een Wikipedia-lijst van bekende internetcomplotten – zullen we een tekstvak tonen van Wikipedia met informatie over de gebeurtenis”, vertelde Wojcicki op het podium van SXSW.

Wikipedia is geen perfecte bron van informatie – de online encyclopedie is volledig samengesteld door vrijwilligers en wordt niet door iedereen als een geldige bron aanzien – maar biedt wel een meer neutrale en onderbouwde kijk op de meeste thema’s. Wojcicki gaf bovendien aan dat op termijn ook alternatieve informatiebronnen kunnen worden toegevoegd.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business