Nieuws

Smartphones met 512 GB opslag op komst

Huawei komt volgens documenten van de Chinese regelgevende instantie TENAA binnenkort met telefoontoestellen met 512 GB intern geheugen.

Binnenkort komen de eerste smartphones met 512 GB intern geheugen op de markt. Dat blijkt uit een document van de Chinese regelgevende instantie TENAA. Het zou gaan om een nog niet aangekondigde Huawei-telefoon met 512 GB aan opslagcapaciteit.

512 GB intern geheugen is een verdubbeling ten opzichte van de gebruikelijke 256 GB waarover telefoontoestellen zoals de iPhone X beschikken. Dat is een waanzinnige hoeveelheid aan beschikbare ruimte die sommige laptops en desktops niet eens bieden. In de Microsoft Surface Book 2- of Macbook Pro-reeks zijn verschillende modellen verkrijgbaar met 256 GB aan geheugen.

De Huawei-telefoon die wordt vermeld in het document is vermoedelijk niet de aankomende Huawei P20. Het gaat om een telefoon met 6 GB RAM en 512 GB aan opslagruimte.

Enorme hoeveelheden opslag op telefoons is vooral handig voor het opnemen van langere 4K-video’s en het bewaren van hoge kwaliteitsfoto’s. Door de grote bestanden loopt het interne geheugen van de meeste telefoontoestellen snel vol bij het filmen met deze kwaliteitsinstelling.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business