Nieuws

Bescherm je tegen de spionagepraktijken van Facebook met Firefox

De nieuwe Facebook Container-browserextensie in Firefox beschermt je online privacy en internetgebruik tegen de glurende ogen van Facebook.

Mozilla brengt een nieuwe browserextensie naar de Firefox-internetbrowser die je online privacy beschermt tegen Facebook. De Facebook Container-extensie voorkomt dat Facebook je volgt door je Facebook-sessies strikt te scheiden van al je andere internetactiviteiten.

Facebook ligt al een tijd onder vuur nadat klokkenluider Christopher Wylie in een gesprek met The Guardian onthulde hoe Cambridge Analytica persoonlijke informatie van Facebook-gebruikers verkreeg zonder toestemming. De presidentiële verkiezingscampagne van huidig Amerikaans president Donald Trump deed beroep op de diensten van Cambridge Analytica voor het doelgericht adverteren op het Facebook-nieuwsoverzicht van mogelijke kiezers.

Facebook-gebruikers zijn ontevreden over de manier waarop het sociale mediaplatform omgaat met hun persoonlijke gegevens en verwijderen hun accounts. Ook op Twitter stijgt het aantal tweets met de hashtags #verwijderfacebook of #deletefacebook.

Mozilla ontwierp de Facebook Container om te voorkomen dat Facebook verzamelt welke sites u bezoekt en u te targeten met advertenties en andere berichten. De nieuwe extensie creëert een blauw gekleurde browsertab die je Facebook-sessies isoleert van de rest van je internetgebruik.

Door het bijhouden en analyseren van de websites die je bezoekt, kan Facebook je interesses peilen en advertenties weergeven van producten die je hebt bekeken. Dat kan een irritante ervaring zijn en niet iedere Facebook-gebruiker is het eens met het privacybeleid.

Mozilla blokkeert al advertenties en trackers in de incognitomodus van de Firefox internetbrowser, maar met deze nieuwe Facebook Container-extensie is het nog eenvoudiger om Facebook te gebruiken en je privacy te beschermen. Het kan een goed alternatief zijn voor het definitief verwijderen van je Facebook-profiel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business