Nieuws

Volgende Essential Phone krijgt betere camera

De Essential Phone PH-1 gooide hoge ogen, maar zijn camera was een domper op de vreugde. Een topvrouw bij de fabrikant belooft beterschap bij zijn opvolger.

Vorig jaar maakte de Essential Phone PH-1 veel furore. Dit vlaggenschip was een kunstwerkje van de hand van Andy Rubin, een medeoprichter van Android, en gooide hoge ogen omwille van zijn sobere, strakke design zonder branding. Helaas kon het toestel ook op veel kritiek rekenen: met name zijn camera werd slecht ontvangen door recensenten. Linda Jiang, topvrouw bij de fabrikant, belooft dat zijn opvolger beter geschikt zal zijn om foto’s te nemen. Dat schrijft Business Insider.

Amerikaanse recensenten waren niet mild voor de camera van de Essential Phone PH-1. Het toestel genoot van een dubbel camerasetje, maar de monochrome sensor bracht in de praktijk weinig meerwaarde. Bij aanvang kreeg het toestel een prijskaartje van 699 dollar, maar in die prijscategorie waren er flagships te vinden met een véél betere camera. Door de tegenvallende verkoop werd de prijs na een paar maanden al verlaagd naar 499 dollar, maar ook in deze prijscategorie was zijn kiekjesmaker allesbehalve imponerend.

[related_article id=”223337″]

Essential bracht al enkele software-updates uit om zijn camera beter te laten presteren, maar voor de volgende generatie wil Essential ook de hardware onder handen nemen. “We luisteren voortdurend naar onze klanten en hun kritiekpunten”, aldus Jiang. “We kunnen iedereen geruststellen: we zullen de camera verbeteren.” Verder zal het jasje van het toestel een andere textuur krijgen zodat hij minder snel uit de hand glijdt en minder snel vingerafdrukken vertoont.

Of zijn opvolger naar de Benelux komt, is niet duidelijk. Wel komt de Essential Phone PH-1 alsnog naar onze contreien, maar dat toestel is inmiddels bijna een jaar oud.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business