Nieuws

Binnenkort kan je privéberichten verwijderen uit Facebook Messenger

Per ongeluk een pikante selfie naar de verkeerde persoon gestuurd? Facebook gaat een functie introduceren zodat je privéberichten uit de inbox van de ontvanger kan verwijderen.

Facebook kon de vorige weken op heel wat kritiek rekenen. Zo kwam het blauwe platform onder vuur te staan na het Cambridge Analytica-schandaal, waarover je hier meer leest. Ook zou Mark Zuckerberg privéberichten hebben verwijderd uit de inbox van zijn ontvangers, iets wat bij normale gebruikers niet mogelijk is. Binnen enkele maanden zal deze functie beschikbaar zijn voor iedereen, dat schrijft TechCrunch.

Verwijderde berichten van Zuckerberg

Vorige vrijdag meldde de technologiesite, op basis van eigen bronnen, dat topmannen bij het bedrijf berichten uit andermans inbox hadden verwijderd. Onder meer berichten van Zuckerberg waren spoorloos verdwenen. Het bedrijf zou de functie voor zijn personeel hebben toegevoegd na de hack op Sony Pictures in 2014 om de communicatie van zijn eigen werknemers te beschermen.

[related_article id=”223740″]

Kort hierna maakte Facebook bekend dat deze optie niet beperkt zou blijven tot het Facebook-personeel. Ook gewone gebruikers zullen binnenkort berichten kunnen verwijderen. Voordien was dat al mogelijk om de berichten aan hun kant te verwijderen, maar binnenkort kan je ook replieken verwijderen uit de inbox van de ontvanger. Heb je naar de verkeerde persoon gestuurd, dan kan je nog tijdig het bericht verwijderen vooraleer die persoon de boodschap leest.

De optie moet binnen enkele maanden beschikbaar gesteld worden voor alle gebruikers. Hoe de functie exact zal werken, is nog niet duidelijk. Ook al kreeg Facebook recent heel wat kritiek over zich heen, toch zou het sociaal medium – in eigen woorden – al langer werken aan de ‘unsend’-functie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business