Nieuws

Tweede generatie van AMD Ryzen 5- en 7-processoren nu beschikbaar als pre-order

AMD kondigt de tweede generatie van de Ryzen 5- en 7-processoren aan die nu beschikbaar zijn als pre-order.

Chipfabrikant AMD kondigt haar tweede generatie van Ryzen-processoren voor desktops aan. Die nieuwe chips bouwen voort op de huidige Ryzen-architectuur en verbeteren de vorige generatie van processoren.

De eerste generatie van Ryzen-processoren verschenen vorig jaar op de markt en zijn de eerste echte concurrenten voor de Intel-processoren die jaren de markt domineerden. AMD zet haar comeback van vorige jaar voort en brengt dit jaar de tweede generatie van Ryzen 5- en 7-processoren op de markt.

Ryzen 5- en 7-processoren

Volgende week zijn vier nieuwe Ryzen-chips verkrijgbaar: twee Ryzen 7-processoren met acht processorkernen en 16 threads en twee Ryzen 5-processoren met zes kernen en 12 threads. De Ryzen 7 2700X is geklokt op 3,7 GHz met een boostfrequentie tot 4,3 GHz en wordt gevolgd door de Ryzen 2700 met een kloksnelheid van 3,2 GHz en een boost tot 4,1 GHz.

De tweede generatie van Ryzen 5-processoren zijn de Ryzen 2600X met een snelheid van 3,6 GHz en een boostfrequentie tot 4,2 GHz en de Ryzen 2600 met een klokfrequentie van 3,4 GHz met een boost tot 3,9 GHz.

AM4-socket

AMD blijft bij haar AM4-socket, wat betekent dat je de nieuwe Ryzen-chips op je huidige Ryzen-moederbord kunt monteren. Verder kondigde het bedrijf ook een nieuwe AMD X470-chipset aan die werkt met de nieuwe Ryzen-processoren.

AMD geeft nog niet de volledige details voor de nieuwe Ryzen-chips vrij. Meer informatie volgt op 19 april, dezelfde dag dat de chipproducent de processoren lanceert.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business