Nieuws

Microsoft stelt lente-update Windows 10 uit door risico op crashes

Door stabiliteitsproblemen is de Redstone 4-update uitgesteld. Wel zou Microsoft die deze maand nog uitrollen.

Tot nog toe werd aangenomen dat Windows 10 Build 17133 de definitieve versie van de volgende grote update zou worden, ook al heeft Microsoft die nooit officieel als RTM (release to manufacturing) bestempeld. Blijkbaar zullen we toch nog even moeten wachten op de Redstone 4-update, want er zouden problemen opgedoken zijn.

[related_article id=”223667″]

Microsoft heeft namelijk Build 17134 voor Insider-gebruikers in de Fast Ring aangekondigd. De reden voor het uitstel zouden stabiliteitsproblemen zijn in Build 17133. “Door bepaalde problemen hadden veel testers last van zogenaamde BSoD’s, ofwel blue screens of death”, legt Dona Sakar van het Windows Insider Program uit. “Om de problemen het hoofd te bieden, lanceer we nog een nieuw versienummer.”

Normaal zou de update op 10 april uitgerold worden. Hoe lang we nu exact moeten wachten, is nog niet duidelijk. Het lijkt erop dat Microsoft afgestapt is van de naam Spring Creators Update. De nieuwe update zou de naam ‘Windows 10 April 2018 Update’ krijgen. Als dit klopt, dan mogen we de update alsnog deze maand verwachten. Volgens The Verge is Build 17134 wel de RTM-versie van Redstone 4.

Wat mogen we van de nieuwe update verwachten? Windows 10 wil je computer in een familiehub omtoveren en krijgt een uitgebreidere ‘niet storen’-modus om notificaties te verbannen. Ook wordt Windows 10 S opgeslokt in het gewone besturingssysteem. Eens de update beschikbaar is, zetten we alle nieuwigheden op een rijtje.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business