Nieuws

Microsoft stopt de ondersteuning van eigen Windows Phone-apps

Microsoft zet de verdere ondersteuning voor haar eigen Windows Phone-apps Microsoft Skype voor Bedrijven, Teams en Yammer stop. Dat meldt het bedrijf in de ondersteuningssectie van haar website. Vanaf volgende maand zijn de apps niet meer beschikbaar in de Microsoft Store op de Windows Phones.

 

“Met ingang vanaf 20 mei 2018 worden de Windows Phone-apps voor Skype voor Bedrijven, Microsoft Teams en Yammer stopgezet”, luidt de ondersteuningspagina. “Vanaf die datum zijn deze apps niet langer beschikbaar om te downloaden vanuit Microsoft Store en biedt Microsoft geen verdere ondersteuning.”

 

Focus op Android en iOS

Ook Windows 10 Mobile is geen prioriteit meer voor Microsoft. “Hoewel Microsoft Windows 10 Mobile blijft ondersteunen, zijn we niet gericht op het bouwen van nieuwe functies voor het systeem.”

 

Microsoft benadrukt dat het de mobiele apps van Skype voor Bedrijven, Teams en Yammer blijft ondersteunen en verbeteren op Android- en iOS-toestellen. “We blijven investeren in de mobiele apps van Skype voor Bedrijven, Microsoft Teams en Yammer voor iOS en Android, en ook in de desktop-apps voor Windows en Mac.”

 

Onzekere toekomst

Na 20 mei 2018 zijn de Skype voor Bedrijven-, Microsoft Teams- en Yammer-apps voor de Windows Phone niet langer verkrijgbaar in de Microsoft Store. De toekomst voor bestaande gebruikers is voorlopig nog onzeker.

 

De Skype voor Bedrijven en Yammer-apps blijven mogelijk werken, maar Microsoft biedt geen zekerheid. De apps ontvangen geen verdere updates of ondersteuning meer. Gebruikers die de Microsoft Teams-app openen, ontvangen een foutmelding wanneer ze verbinding proberen te maken.

 

Microsoft beëindigde de ondersteuning voor haar Windows Phone in juni 2017 en ook de Windows 10 Mobile ontvangt geen Insider-builds meer. De softwaregigant laat de mobiele besturingssystemen links liggen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business