Nieuws

Nokia verkoopt gezondheidstrackers (opnieuw) aan Withings

Na een onsuccesvolle zijstap in de gezondheidssector verkoopt Nokia de licentie op de gezondheidstrackers van het bedrijf aan Withings.

De onsuccesvolle stap van Nokia in de gezondheidssector is officieel geëindigd met een bittere nasmaak. Vandaag liet het bedrijf weten zijn licentie van de gezondheidsapps, een weegschaal, een hart en activiteit monitor en thermometer, te verkopen.

Nokia meldde dat ze exclusieve onderhandelingen hebben uitgevoerd met medeoprichter en voormalige voorzitter Eric Carreel van het Franse Withings. Ook Samsung en Google Nest toonden interesse in de licenties, maar hapte uiteindelijk niet toe.

Nokia betaalde in 2016 nog 170 miljoen euro voor de technologie en knowhow, maar schreef vorig jaar 141 miljoen euro af op de verkoop.

Geen verkoopprijs

“De geplande verkoop is onderdeel van Nokia’s nieuwe focus in business-to-business en de bijhorende vergunningen”, aldus het persbericht. De persvoorlichter bevestigde dat de onderhandelingen momenteel nog geen prijs hebben opgeleverd.

Al maanden was er onzekerheid over de toekomst van de gezondheidsapps na geruchten over ontslagen en een gelekte memo die duidelijk maakte dat er geen oplossing gevonden werd. Nokia zou strategische stappen ondernemen.

Nokia Digital Health

In februari 2017 lanceerde Nokia zijn afdeling Digital Health door de Withings-apps te hervormen met extra financiering. Dit diende om andere immature operaties, zoals de VR-camera’s, te compenseren. Dit lukt nog steeds niet waardoor het bedrijf blijft worstelen met nieuwe oplossingen om opnieuw klanten aan te trekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business