Microsoft, Dell en VMware bundelen hun kennis en technologie om een oplossing te bieden voor het verzamelen, analyseren en beveiligen van Internet of Things-toepassingen voor bedrijven.


 

Iedere partner biedt zijn kennis en expertise in de ondersteuning van Internet of Things-ontwikkelingen. Dell levert een dual-core Intel Atom Edge Gateway en Microsoft levert de Azure IoT-tools. VMware controleert en beheert de Internet of Things-toestellen met het Pulse IoT Centre.

 


Edge Gateway

Een Dell Edge Gateway met dual-core Intel Atom-processor verbindt een verscheidenheid aan bekabelde en draadloze apparaten en systemen met elkaar. Door de toestellen te voorzien van meer rekenkracht, kunnen de hoeveelheden aan gegevens die nodig zijn voor artificiële intelligentie worden geanalyseerd.

 

De gezamenlijke oplossing van de drie bedrijven maakt het mogelijk om de Internet of Things-toepassingen te voorzien van de nieuwste patches en updates en deze beter te beheren, controleren en beveiligen. Vanaf de tweede helft van dit jaar is deze Internet of Things-oplossing beschikbaar voor bedrijven.

 

Nieuwe speler

Dell is een nieuwe speler in het Internet of Things-verhaal en startte in oktober een IoT-afdeling binnen het bedrijf. Vorig jaar kondigde Dell al aan om meer dan 1 miljard euro te investeren in onderzoek, gespreid over drie jaar.

 

Vorige maand introduceerde Microsoft Azure Sphere, een eigen chip met een op Linux gebaseerd embedded-besturingssysteem en een cloudservice Azure Cloud, als oplossing om Internet of Things-toepassingen beter te beveiligen.