Lego Duplo Stories

Lego onthult een nieuwe functionaliteit gericht op interactiviteit tussen de gebruiker en Duplo blokken, genaamd Lego Duplo Stories. Lego biedt op deze manier verschillende verhalen aan voor kinderen om met Duplo te spelen.

Lego heeft vandaag iets compleets nieuws gelanceerd voor Amazon Alexa, de Lego Duplo Stories. Waar Alexa tot nu toe vooral werd gebruikt voor de ouders zelf, krijgt het nu ook meer functionaliteit voor kinderen. Deze nieuwe aangeboden service via Alexa combineert de oude maar vertrouwde Duplo blokken met een verhaal.

Lego Duplo Stories

De Duplo Stories geeft ouders en natuurlijk vooral de kinderen een selectie aan verhalen om uit te kiezen. Er kan onder andere gekozen worden uit verhalen met konijntjes, katten, koeien, honden, maar ook de kant van het dagelijkse vervoer zijn er opties met bijvoorbeeld de auto, treinen of vliegtuigen. De verhalen ondersteunen de kinderen in het speel proces met de Duplo blokken, bijvoorbeeld tijdens het bouwen van een voorwerp.

Door middel van de Lego Duplo Stories brengt Lego interactiviteit voor de jonge gebruikers. De verhalen kunnen vooral kan helpen als de ouders niet altijd tijd hebben om op zo’n manier met het kind te spelen. Door middel van deze verhalen hoopt Lego een aantal vaardigheden verder te ontwikkelen bij de kinderen. Waaronder, maar niet alleen, cognitieve vaardigheden, herkenning van kleuren, en het herkennen van karakters kan verder worden ontwikkeld.

De reden voor Lego om dit nu naar Amazon Alexa te brengen is de directe input die de bedrijven, Lego en Amazon, hebben gehad vanuit ouders. De Head of Emerging Platforms & Relations binnen Lego, James Poulter, hoopt veel feedback te mogen ontvangen vanuit ouders om het product verder te kunnen verbeteren in de toekomst.

Beschikbaarheid

De Lego Duplo Stories zijn per direct beschikbaar voor iedereen met Amazon Alexa en een bijbehorende smart speaker zoals de Amazon Echo. Helaas is Amazon Alexa, net zoals de Duplo Stories, momenteel enkel beschikbaar in het Engels.