OPPO zet vacatures online voor uitbreiding naar Europa

OPPO is een van de grootste telefoonfabrikanten binnen China. Na enkele jaren van afwezigheid binnen Europa is het waarschijnlijk dat het merk weer terug zal treden in de markt, zo blijkt uit de vacatures die online staan.

Chinese smartphonebedrijven lijken wel aan een invasie begonnen te zijn. Bedrijven zoals Xiaomi, OPPO en OnePlus zoeken allemaal hun groei op buiten China. OnePlus doet dit al enige tijd, en met succes, zo blijkt uit de constante uitbreiding van het team binnen Europa. Xiaomi zal door AS Watson binnen Europa, in onder andere Nederland, verspreid gaan worden in de komende maanden. OPPO lijkt nu ook aan de slag te willen in Europa.

OPPO

Het interessante aan dit merk is dat het voorheen al producten heeft verkocht binnen Europa. Sinds de komst van OnePlus in 2014 is dit echter afgebouwd, en even later zelfs volledig gestopt. Mogelijk dat een van de redenen daarvoor is de vergelijkingen die vaak worden getrokken tussen de telefoons van OPPO en OnePlus.

Inmiddels lijkt het voor het bedrijf echter weer tijd om verder uit te breiden buiten China. IDC publiceerde gisteren nog keiharde resultaten, deze laten een behoorlijke daling in het aantal verkopen zien voor het bedrijf.

LinkedIn

Om deze uitbreiding vorm te gaan geven binnen Europa heeft het merk twee vacatures online gezet via LinkedIn. De twee vacatures zijn geplaatst voor een mogelijk kantoor in Rotterdam, terwijl ervoor zover bekend nog geen kantoor van OPPO in Rotterdam zit.

De belangrijkste vacature die online geplaatst is, is van de software testing engineer. OPPO zal de telefoons uitgebreid moeten testen op netwerken binnen Europa om zeker te weten dat deze goed functioneren. Fabrikanten die lang binnen Europa hebben gewerkt willen hier al wel eens problemen mee hebben, dus dit zal zeker geen makkelijke taak worden. De andere vacature gaat over aftersales support. Deze medewerker zal de garantieafhandeling van OPPO binnen Europa gaan leiden.

Verwacht wordt dat er nog veel meer vacatures zullen verschijnen om de Europese opzet van het merk te gaan ondersteunen. Wat ook mogelijk is, is dat OPPO veel gebruik gaat maken van interne vacatures om collega’s van China naar Europa te verplaatsen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business