Google lanceert Android Things voor intelligente IoT-apparaten

Android Things, het besturingssysteem van Google ontworpen voor Internet of Things-gadgets, is officieel gelanceerd. Google bracht het platform eind 2016 op de markt voor ontwikkelaars. Meer dan een jaar later is de beperkte versie van Android uit de testfase en beschikbaar voor slimme apparaten.

 

Android Things 1.0 is vanaf vandaag beschikbaar. Dat maakte de Google bekend op de Android Developers Blog. De technologiegigant bereidt zich voor op het hosten van de jaarlijkse Google I/O-conferentie van het bedrijf.

 

Beveiligingsproblemen

Het uiteindelijke doel van Android Things is de beveiliging van Internet of Things-toepassingen verbeteren. Een groot probleem in het huidige IoT-landschap is de beperkte ondersteuning van de toestellen door verkopers. Zij updaten de broncode van de software niet en dat zorgt voor kwetsbaarheden die hackers en cybercriminelen uitbuiten.

 

Android Things probeert de beveiliging van de toestellen te verbeteren door het updaten van de producten aan Google over te laten. De technologiegigant onderzoekt mogelijke beveiligingsproblemen en verhelpt deze door de code op bestaande toestellen te patchen.

 

Android Things

Android Things is een uitgeklede versie van Android die voor het eerst werd aangekondigd in 2015 en bedoeld is voor Internet of Things-toepassingen. Een eerdere preview werd meer dan 100.000 keer gedownload.

Met behulp van het besturingssysteem Android Things 1.0 kunnen developers eenvoudiger kleine slimme apparaten op een veilige manier integreren in huishoudelijke apparaten en andere toepassingen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business