Musk en delvers willen milieuvriendelijke cryptomunten

Met de munt zou je kunnen betalen op Facebook Marketplace of een bedrag storten naar een andere Facebook-gebruiker in de Messenger-app.

Advertentie

Ook het populaire sociale medium springt op de cryptohype-kar, zo blijkt uit de laatste geruchten. Volgens Cheddar wil Facebook de blockchain omarmen en een digitale munt uitbrengen. Deze cryptovaluta zouden kunnen worden ingezet voor betalingen op de website, de Messenger-app en op Facebook Marketplace.

[related_article id=”223868″]

Details zijn er nog niet, maar volgens de bronnen van Cheddar zijn de plannen heel concreet. De onderliggende technologie zou ontwikkeld worden door een klein team, met aan het hoofd David Marcus. Eerder deze week liet het blauwe platform dit zelf weten, zonder te verklappen aan welke blockchaintoepassingen er wordt gewerkt. Marcus was eerder directeur van PayPal.

Of de munt er daadwerkelijk komt, is nog niet zeker. Bovendien kan het zijn dat de blockchaintechnologie ook voor andere toepassingen wordt ingezet, zoals voor het verifiëren van nieuwe profielen. Mogelijk zoekt Facebook een alternatief verdienmodel nadat het de vorige maanden in opspraak kwam wegens het Cambridge Analytica-schandaal. Door het privacyschandaal moest Mark Zuckerberg zich verantwoorden tegenover het Amerikaans Congres: hier lees je de belangrijkste kernpunten van de hoorzitting.