De softwareontwikkelaar brengt Windows 10 Near Share naar Android en iOS. Momenteel kan je met deze functie enkel bestanden delen tussen computers.

Advertentie

Er zijn reeds verschillende manieren om bestanden te delen tussen smartphone en computer. De meesten gebruiken de cloud als tussenstation, maar binnenkort is dat niet meer nodig. Op de Build 2018-conferentie toonde Microsoft tijdens een demonstratie hoe je vanaf een Android-toestel gegevens verstuurt naar een Windows 10-computer. Dat schrijft MSPoweruser.

[related_article id=”220148″]

Daarbij maakte de demonstrant gebruik van Near Share, een functie die werd geïntroduceerd in de Windows 10-update van april. Hiermee kunnen gebruikers door middel van wifi en bluetooth gegevens (zoals bestanden en websitelinks) van de ene naar de andere computer sturen. Wel moeten de pc’s zich op korte afstand van elkaar bevinden.

Microsoft toont nu dat je met de functie ook vliegensvlug informatie kan delen met je mobieltje. Om de functie te versmelten in een applicatie, moet een ontwikkelaar de Project Rome SDK in zijn app integreren. Deze set aan ontwikkeltools is zowel compatibel op Android als iOS. Het is wel niet duidelijk of je hiermee ook bestanden van een computer naar een telefoon kan sturen. Ook liet Google niet weten of het de functie zal integreren in zijn standaard deelopties.