200 apps zijn van Facebook gehaald omdat ze toegang hadden tot grootschalige gebruikersdata. Het gaat niet enkel over informatie van gebruikers, maar ook van hun social media vrienden.
Nieuws

Facebook verwijdert 200 apps in onderzoek naar datamisbruik

200 apps zijn van Facebook gehaald omdat ze toegang hadden tot grootschalige gebruikersdata.

Na het Cambridge Analytica schandaal, waarbij gegevens van Facebookgebruikers werden ontfutseld voor president Trump’s verkiezingscampagne, beloofde Mark Zuckerberg maatregelen te nemen om gegevens te onderzoeken en beter te beveiligen.

Informatiepagina

Het platform publiceerde gisteren een persbericht met update van het onderzoek. Ondertussen zijn er duizenden apps gescand om te kijken of ze toegang hebben tot gebruikersdata. Bij twijfel werden ze individueel geanalyseerd voor meer informatie. Na inspecties via audits werden uiteindelijk 200 apps definitief geschrapt.

Gebruikers krijgen deze informatiepagina te zien als een app, waarop ze actief zijn, is stopgezet. Op die pagina kunnen ze ook nakijken of hun gegevens gebruikt zijn door meerdere apps.

[related_article id=”224257″]

Apps van 2014

Facebook liet weten dat apps ook bij vermoedens van misbruik meteen opgeheven worden. Bij het onderzoek, focussen de onderzoekers zich op apps gemaakt in 2014 en eerder. In die periode gaf  de sociale mediagigant apps toestemming om behalve informatie van de directe gebruiker, ook informatie van vrienden van deze persoon te verzamelen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat heb jij gekocht tijdens Black Friday?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business