Google One

Google heeft een enorm breed gamma aan applicaties. Waaronder Google Drive. Met het Google One programma gaat het bedrijf extra voordelen bieden aan bestaande en toekomstige klanten.

Advertentie

Google staat al jaren bekend om de vele services die het levert aan consumenten, waaronder Google Drive. Iedere gebruiker krijgt in Google Drive 15GB aan gratis opslag, en kan daarbij extra betaalde opslag aanvragen. Google geeft echter aan dat met de opkomst van de 4K video’s en de grote hoeveelheid foto’s dit vaak niet genoeg is. Het bedrijf wilt dit probleem oplossen met Google One.

Google One

Voorheen werd er wel vaak gekeken werd naar de betaalde opslag binnen Google Drive. Deze was echter behoorlijk prijzig. Daar komt nu een oplossing voor, door middel van Google One. De prijzen gaan behoorlijk omlaag, en er komt een nieuwe optie. De 100GB optie blijft steken op $1.99, maar er komt een nieuwe 200GB optie voor $2.99 per maand.

De 1TB optie komt te vervallen, dit omdat de 2TB optie nu naar deze prijs gedaald is. Vanaf nu zal je dus 2TB aan Google Drive opslag kunnen verkrijgen voor $9.99. De 10-, 20-, en 30TB opties zien geen veranderingen in de prijzen. Echter ligt bij Google hier ook niet de markt waarvoor Google One bedoeld is.

Live support

Dat zijn echter niet de enigste veranderingen die Google meebrengt in Google One. Zo kunnen de abonnementen voortaan binnen families, tot 5 personen, gedeeld worden. Daarnaast komt er live support voor Google applicaties bij de abonnementen. Voorheen was dit enkel beschikbaar voor G Suite klanten.

Google lijkt echter nog meer voordelen te willen brengen voor Google One klanten, waaronder extra aanbiedingen op bijvoorbeeld hotelovernachtingen. Er zullen binnen het gehele gamma van Google producten voordelen beschikbaar komen, zo geeft Google aan.

Beschikbaarheid

Google One lijkt er al snel aan te komen. Het bedrijf geeft aan dat klanten met bestaande abonnementen – niet de G Suite klanten overigens – in de komende maanden een bericht zullen ontvangen over de aanstaande wijzigingen. Dit geldt momenteel enkel nog voor klanten binnen de Verenigde Staten. Google geeft echter aan dat Google One daarna snel wereldwijd uitgerold zal worden.

Advertentie