Nokia 8 Sirocco
Nokia

De Nokia 8 Sirocco is na maanden wachten nu eindelijk in de winkel verkrijgbaar. Sinds het Mobile World Congress was het wachten op de beschikbaarheid, al was het toestel al enige tijd in Duitsland en de Verenigde Staten verkrijgbaar.

In februari net voor het Mobile World Congress in Barcelona kondigde HMD Global hun nieuwe high-end smartphone aan. Deze kreeg vorm in de Nokia 8 Sirocco, een telefoon die de legende van de oudere Nokia 8800 Sirocco wilt voortzetten. Dit doet Nokia met een telefoon waarbij duidelijk de focus ligt op het design.

Specificaties

Mocht je de aankondiging in februari hebben gemist, bij deze nog een opsomming van de specificaties. De Nokia 8 Sirocco bevat een Qualcomm Snapdragon 835, gekoppeld aan 6GB RAM en 128GB interne opslag. Dit alles krijgt stroom uit een 3260mAh batterij, wat gezien de specificaties misschien laag lijkt. Al lijken recente reviews anders uit te wijzen.

De telefoon bevat ook de nodige camera’s, waarvan twee aan de achterkant. De eerste is een Samsung 2L7 12Mp camera met 1.4-micron grote pixels en een f/1.7 lens, tevens is dit een breedbeeldcamera met een hoek van 78.2 graden. De andere lens is een Samsung 3M3 13Mp camera met 1.0-micron grote pixels, een f/2.6 lens. De tweede lens geeft de telefoon tot aan 2x optische zoom. Aan de voorkant zit verder nog een Samsung 4E8 camera met een 5Mp resolutie en verbazingwekkend nog 1.4-micron grote pixels.

Als laatste troef komt de Nokia 8 Sirocco met Android One uit de doos. Daarbij garandeert de fabrikant, in dit geval Nokia, minstens twee jaar aan Android-versie upgrades, en 3 jaar lang security-patches. Wat verder nog een voordeel van Android One is, is de schone software die fabrikanten leveren. Nokia bundelt namelijk enkel een eigen camera app bij het softwarepakket.

Beschikbaarheid

Het mag dan wel een aantal maanden hebben geduurd, het is nu eindelijk zover. De Nokia 8 Sirocco is nu immers in de winkels in de Benelux verkrijgbaar. Mogelijk is het toestel nog niet overal op voorraad, maar dit zal de komende dagen veranderen. Het toestel is komt voor een behoorlijke €749 euro op de markt, al lijkt deze prijs bij sommige retailers al te dalen.