Microsoft neemt AI startup Semantic Machines over

Microsoft meldt op haar blog dat het Semantic Machines Inc. heeft overgenomen.

Microsoft meldt op haar blog dat het Semantic Machines Inc. heeft overgenomen.

Deze startup, gevestigd in Berkeley California, richt zich op de ontwikkeling van gesprekken gebaseerd op kunstmatige intelligentie. Met de technologie is het volgens Microsoft mogelijk om op een natuurlijke wijze met de computer te praten. De meeste hedendaagse bots en intelligente assistenten reageren op eenvoudige commando’s en vragen, zoals het verzenden van een tekstbericht, het geven van verkeersinformatie of het afspelen van een muzieknummer, maar ze zijn nog niet in staat om een natuurlijke dialoog te voeren. Deze technologie kan Microsoft gebruiken om haar spraakassistent Cortana te verbeteren.

Semantic machines heeft een revolutionaire benadering ontwikkelt op basis van machine learning waardoor het mogelijk is om informatie te vergaren, te begrijpen en daarna op een meer natuurlijke manier toe te passen in een conversatie.

Met de acquisitie van Semantic Machines wil Microsoft een conversational AI center of excellence in Berkeley vestigen om de grenzen van wat mogelijk is te verleggen.

Verdere details over de overnamesom werden niet bekendgemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business