Google maakt inhaalslag op Amazon en Microsoft

Het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gartner heeft zijn magic quadrant voor het jaar 2018 gepubliceerd, waarbij Google Cloud als grote winnaar uit de bus kwam.

 

Het Amerikaanse onderzoeks- en adviesbureau Gartner, een autoriteit binnen de informatietechnologiesector, heeft zijn magic quadrant voor het jaar 2018 uit de doeken gedaan, waarbij Google Cloud als grote winnaar uit de bus kwam. De Magic Quadrant is een classificatie van de meest vooraanstaande technologiebedrijven die infrastructuur als dienst aanbieden. Zes technologiegiganten werden opgenomen in de prestigieuze selectie; Amazon Web Services, Microsoft, Google, Oracle, IBM en Alibaba Cloud. Amazon, Microsoft, en Google werden daarbij aangeduid als ‘industrieleiders’, terwijl Oracle, IBM en Alibaba als nichespelers bestempeld werden.

 

De Loge van het Magische Vierkant 

 

Vorig jaar werden er echter aanzienlijk meer bedrijven opgenomen in de “Selectie van het Magische Vierkant” – toegegeven, het klinkt als de Vrijmetselarij. Dat komt omdat de selectiecriteria dit jaar een pak strenger waren. Gartner zegt hierover zelf dat ze “enkel gekozen hebben voor bedrijven die momenteel IaaS- en PaaS-technologieën aanbieden, of die toch op zijn minst al aan het ontwikkelen zijn. Daardoor vielen bedrijven zoals NTT Communications, Rackspace en Virtustream dit jaar uit de boot.

 

The new kid on the block? 

 

Een grote winnaar van de jaarlijkse selectie van Gartner is zonder twijfel Google. Die wist haar positie als rendabele cloudoptie te consolideren en bevestigt daarmee wat CIO’s al langer zeggen over het Google Cloud Platform: namelijk dat het moeiteloos afwisselt tussen artificiële intelligentie en machine learning. Google palmt de markt overigens in sneltempo in; met de oprichting van haar cloud services eind 2011, is het zonder twijfel de jongste cloud service onder de industrieleiders. Ter vergelijking; Amazon Web Services werd al opgericht in 2006, Microsoft bracht haar cloud service Azure pas in 2010 op de markt. Amazon en Azure kijken dus beter uit voor deze relatively new kid on the block.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business