Basware introduceert slimme manier om gegevens PDF-facturen automatisch te registreren

Basware's Smart PDF-service haalt gegevens uit machine readable PDF-bestanden, waardoor facturen vanaf nu geautomatiseerd worden.

 

Basware introduceert de Smart-PDF; een slimme manier om PDF-facturen automatisch te registreren. Gedaan met dat sakkeren over waarom je iets niet kan kopiëren uit die ene PDF-file. Basware’s Smart PDF-service haalt gegevens zonder moeite uit machine readable PDF-bestanden, waardoor je facturen vanaf nu in no time geautomatiseerd zullen worden.

 

Eigen onderzoek van Basware toont aan dat 70% van de PDF-facturen machine readable is. Dat wil zeggen dat die facturen ook automatisch kunnen verwerkt worden. In de verwerkingsfase worden de factuurgegevens rechtstreeks uit het PDF-bestand gehaald, en wordt er daarbij geen gebruik gemaakt van optische tekenherkenning, oftewel OCR-technologie. Dat is nochtans de toonaangevende technologie binnen factuurverwerking. OCR werkt op basis van patroonherkenning. De tekst die moet worden gelezen, wordt eerst gescand en herkend als afbeelding – bijvoorbeeld als een JPEG-bestand of PDF-document. Vervolgens destilleert OCR-software letters, cijfers en leestekens uit het plaatje op pixelniveau. Daaruit komen dan uiteindelijk woorden en tekst tevoorschijn.

 

Basware biedt echter een belangrijk competitief voordeel tegenover OCR; namelijk een snellere gegevensverwerking. Time is nu eenmaal money. Bij de Smart PDF-technologie van Basware blijft er minder ruimte voor karakterinterpretatie, wat soms kan leiden tot factuuruitzonderingen en menselijke fouten. Met machine readable PDF’s wordt de ERP-systeeminformatie rechtstreeks doorgegeven aan de purchase-to-pay oplossing van de koper. Er zal toch nog gebruik gemaakt worden van OCR-technologie, maar enkel in gevallen waarin de PDF zelf niet machinaal leesbaar is. Dan worden de facturen automatisch naar het OCR-proces geleid om te garanderen dat de factuur juist afgeleverd wordt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Wat vind jij van de Belgische telecommarkt?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Vul een korte vragenlijst in en win prijzen tot t.w.v. €329

Doe mee en win!

Business