Nieuws

Nieuwe Google Chrome laat je inloggen zonder wachtwoord

Chrome versie 67 komt met ondersteuning voor de Web Authentication-standaard, waardoor je op diensten kan inloggen zonder wachtwoord - als je een alternatief hebt.

Google rolt op dit moment versie 67 van browser Chrome uit. De opvallendste vernieuwing van de update: de ondersteuning voor het Web Authentication-protocol. Dankzij het inbouwen van de standaard hoef je geen wachtwoorden meer te gebruiken om in te loggen bij de meeste diensten.

De integratie van Web Authentication maakt het mogelijk om andere middelen te gebruiken. Die andere middelen kunnen onder andere biometrische authenticatiemethodes zijn, zoals een vingerafdrukscanner of gezichtsherkenning. Het nieuwe protocol laat ook toe om USB-sleutels te gebruiken om je te identificeren bij een dienst.

Moeilijk vissen

[related_article id=”219039″]

De Web Authentication-standaard werd ontwikkeld door de FIDO Alliance en het World Wide Web Consortium om het aanmeldingsproces te vereenvoudigen en beter te beveiligen. Biometrische gegevens en USB-sleutels zijn in tegenstelling tot wachtwoorden geen gemakkelijke prooien voor de alomtegenwoordige phishing op het net. Het protocol is sinds april officieel beschikbaar. Google is niet de eerste om met Web Authentication te werken, Mozilla Firefox ging met die primeur lopen.

Naast de beveiligingsstandaard bevat Chrome 67 geen grote veranderingen. Enkele nieuwe API’s breiden de mogelijkheden uit voor het gebruik van sensoren zoals een accelerometer in apps en vergemakkelijken het gebruik van VR en AR op mobiele toestellen en desktops. Verder bevat de update voornamelijk patches voor bugs.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business