Xiaomi komt met drie varianten van de Mi 8 smartphone op de markt

Xiaomi heeft vandaag het verjaardagsnummer aangekondigd, de Xiaomi Mi 8. De duurste variant komt als eerste in de Android-industrie met 3D gezichtsherkenning om je telefoon te ontgrendelen.

Eerder spraken we er al over dat Xiaomi een lancering voor een nieuw toptoestel gepland had staan in Shenzhen. Wat het bedrijf zou gaan lanceren bleef echter onbekend, Xiaomi heeft er werk van gemaakt om specificaties binnen de poorten te houden. Vandaag was het de nodige tijd voor Xiaomi om de drie nieuwe Xiaomi Mi 8 telefoons te tonen aan het publiek, alle drie gericht op een ander publiek.

Xiaomi Mi 8 Explorer Edition

De Xiaomi Mi 8 Explorer Edition is het duurste toestel van de zojuist aangekondigde toestellen. Het toestel heeft de specificaties die je in 2018 mag verwachten, zoals de Qualcomm Snapdragon 845, 6- tot 8GB LPDDR4X RAM en de keuze uit 64-, 128, of 256GB UFS-opslag. De batterij in de telefoon is relatief klein, met ‘slechts’ een capaciteit van 3.000mAh.

Aan de voorkant van de Explorer Edition vinden we een 6.21-inch AMOLED-paneel uit de fabrieken van Samsung, met, je verwacht het al, een notch. Het paneel heeft een beeldverhouding van 18.7:9 en een Full-HD+ resolutie. In de notch bovenaan het scherm is de nodige interessante hardware te vinden, waaronder een 20Mp selfiecamera. Het blijft daar echter niet bij, want de Mi 8 is de eerste Android-telefoon met 3D gezichtsherkenning, net zoals bij de Apple iPhone X. Wat verder opvallend is dat Xiaomi een vingerafdrukscanner onder het scherm heeft weten te plaatsen, en daardoor als derde fabrikant ooit deze technologie op de markt brengt.

Als we dan aan de achterkant kijken missen we daar dus de vingerafdrukscanner. Dat zou je bij deze telefoon misschien echter ook gewoon niet willen. De Explorer Edition bevat namelijk een grotendeels doorzichtige achterkant, zoals eerder gezien bij bijvoorbeeld HTC met de U11+. Verder zijn bovenaan nog twee verticaal geplaatste camera’s te vinden. Het gaat daarbij om twee 12Mp sensoren met beide 1.4-micron grote pixels, waarbij de eerste een f/1.8 lens heeft en de tweede een f/2.4 lens heeft.

Mi 8 SE

Nu denk je misschien, is er ook nog een gewone Mi 8? Ja, die is er zeker. Deze lijkt qua specificaties precies op de Mi 8 Explorer Edition, maar mist enkel de doorzichtige achterkant, de vingerafdrukscanner onder het scherm en 3D gezichtsherkenning. Wel krijgt de standaard variant een grotere, 3.300mAh batterij mee.

Om van de duurste telefoon over te schakelen naar het goedkoopste model, de Xiaomi Mi 8 SE. De SE is naast het goedkopere broertje ook het kleinere model met ‘slechts’ een 5.88-inch, 18.7:9 OLED-scherm met wederom dezelfde Full-HD+ resolutie. De verdere verschillen liggen bij de SoC, welke wordt uitgewisseld voor de Qualcomm Snapdragon 710, welke recent werd aangekondigd. Ook krijgt het toestel ‘enkel’ de beschikking over 4- tot 6GB LPDDR4X RAM en enkel 64GB eMMC 5.1 interne opslag.

Qua camera’s heeft het laatstgenoemde toestel ook andere sensoren. Aan de achterkant bevinden zich een 12- en 5Mp sensor met respectievelijk 1.4- en 1.12-micron grote pixels. Aan de voorkant zit net als bij de andere toestellen een 20Mp sensor.

Beschikbaarheid

Gezien dat Xiaomi momenteel nog geen officiële beschikbaarheid heeft binnen Europa, anders dan in Spanje, blijft het moeilijk om de toestellen te verkrijgen. Al heeft het moederbedrijf van Kruidvat een tijd geleden wel een deal gesloten met Xiaomi. Mogelijk dat de toestellen op deze manier binnen Nederland beschikbaar zullen zijn.

Qua prijzen zijn de toestellen enorm competitief. De Mi 8 Explorer Edition gaat al weg voor €500,-, terwijl de standaard Mi 8 geprijsd is op €365,- en de SE ligt zelfs nog lager op €245,-. Mocht je de toestellen echter importeren dan moet je minimaal rekenen op een importheffing van €150 voor de duurdere toestellen, en iets onder de €100 voor de Xiaomi Mi 8 SE.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business