AMD lijkt te werken aan nieuwe Ryzen Mobile H-processoren

Laptopfabrikanten lijken binnenkort meer opties te krijgen om krachtigere processoren in hun laptops te stoppen. Geruchten spreken over een opkomende lancering van nieuwe Ryzen Mobile processoren.

Al een geruime tijd heeft AMD een lijn van Ryzen Mobile processoren met ingebakken Vega GPU’s. Het gaat daarbij om de Ryzen 2300U, 2500U en 2700U. Verassend genoeg, of eigenlijk totaal niet, gaan deze processoren de directe concurrentie aan met Intel. Het bedrijf lijkt echter moeite om grip te krijgen op de markt, het bedrijf heeft dan ook nog weinig laptops met de processoren op de markt zien komen. AMD lijkt nu met een volgende stap te komen, het bedrijf lijkt te werken aan nieuwe Ryzen Mobile H-processoren.

Ryzen Mobile H

Het mag wederom geen verassing zijn dat AMD de directe concurrentie met Intel op lijkt te zoeken. De H-processoren zijn een direct schot op Intels H-processoren voor in laptops die een stuk meer kracht bieden dan de U processoren van zowel Intel zelf, als die in de Ryzen Mobile lijn.

In een database van 3DMark lijken nu verschillende AMD Ryzen Mobile H-processoren te zijn opgedoken, de Ryzen 2600H en 2800H. De basisklok van beide modellen lijkt te liggen op 3.4Ghz, wat de maximale kloksnelheid zal zijn is onbekend. Beide processoren zitten in een laptop van HP. De verwachting is dat het gaat om prototypes, mogelijk van OMEN gaming laptops. De resultaten van 3DMark zijn niet representatief voor de processoren zelf, ze zijn namelijk gedraaid samen met een Radeon 550 grafische kaart.

Qua grafische oplossing krijgen beide modellen Vega GPU’s mee. De verwachting is dat het gaat om dezelfde GPU’s als in de Ryzen Mobile U-modellen, maar dat blijft vooralsnog onbekend. Een tweet van Tum Asipak wijst juist weer op Vega 11 Graphics voor in de 2800H.

Lancering

AMD heeft zelf nog geen woord gezegd over een aanstaande onthulling van beide processoren. Wel is Computex om de hoek, met een start van het evenement op 5 juni. Mogelijk dat het bedrijf gedurende het evenement moment meer bekend gaat maken over de onthulling van nieuwe processoren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business