nest hello

Wie op zoek is naar een slimme deurbel kan nu ook bij Google aankloppen. Het bedrijf zet in Europa de Nest Hello met videofunctie op de markt.

De Nest Hello werkt als een videofoon, maar dan wel eentje die je met smartphone kan bedienen. De deurbel is verbonden met het internet en stuurt je een melding wanneer er iemand aanbelt. Wil je controleren wie er voor de deur staat, dan kan je een videofeed opvragen. Het toestel bevat ook een microfoon, zodat je kan praten zonder de deur open te doen.

Je hoeft de deurbel niet per se met een smartphone te gebruiken, het product werkt ook samen met toestellen die de Google Assistant aan boord hebben, zoals de Google Home (al kan je dan geen video’s opvragen uiteraard). De Nest Hello laat je ook toe om vooraf opgenomen boodschappen af te spelen voor bezoekers wanneer je niet in staat bent om ze zelf te woord te staan. Video’s worden opgenomen in HD en hebben een kijkhoek van 160 graden. De camera ondersteunt nachtzicht, waardoor je ook ‘s avonds heldere beelden doorkrijgt via Hello.

De slimme deurbel is tevens in te zetten als beveiligingscamera. Hiervoor moet je wel een abonnement nemen op Nest Aware, een opslagservice waarmee je de beelden van je videofeed tot 30 dagen kan laten bewaren.


Nina’s internetleven draait op Windows en Android, haar muziek op een iPod en Spotify. Ze selecteert elke dag het nieuws dat je moet gelezen hebben en schrikt er niet voor terug om ook de zakelijke kant van IT te belichten.