Lenovo lanceert 5 juni een smartphone zonder een notch en schermranden

Al jaren wordt er gewerkt aan het verkleinen van de schermranden op je telefoon, Lenovo lijkt hier nog een stukje verder aan te werken door de randen compleet te willen verwijderen.

Al jaren zijn er trends aan de gang om schermranden van smartphones te verkleinen. De Mi Mix van Xiaomi was daarbij de eerste stap in een nieuwe richting. Niet veel later kwam LG met de G6, welke weer een voorsprong van een paar uur had op de Samsung Galaxy S8. De twee laatstgenoemde toestellen kregen beide een vernieuwend 18:9 beeldscherm mee met veel kleinere schermranden. De hele industrie in inmiddels gevolgd inclusief Lenovo, en bijna elke telefoon – tot in het budgetsegment – krijgt een 18:9 beeldscherm mee.

Lenovo Z5

Dat nu bijna elk toestel de trend van 18:9 heeft gevolgd maakt het tijd voor iets nieuws, zo vinden verschillende bedrijven. Zo kwam Vivo in februari al met een verwonderend concept van wat de toekomst zou gaan brengen. Vivo heeft tevens aangekondigd op 12 juni met een verkoopmodel van de toentertijd concepttelefoon te komen.

Lenovo lijkt vooralsnog de enige fabrikant met een tegenantwoord. Het bedrijf is namelijk al een behoorlijke tijd schetsen en foto’s aan het verspreiden van de aanstaande telefoon. Het gaat daarbij om de Lenovo Z5. Verwacht wordt dat 95% van de voorkant van de telefoon bedekt zal zijn met scherm, waarbij de overige 5% overblijft voor schermranden. In vergelijking, de Galaxy S9 heeft kleine bezels, maar bij die telefoon bedekt het scherm slechts 85.3% van de voorkant.

Verder is er eigenlijk verassend weinig, tot eigenlijk geen informatie bekend over de telefoon. Daarmee blijft het afwachten tot 5 juni voor wat de telefoon gaat bieden voor de consument. Of het toestel naar Europa gaat komen blijft voor nu ook nog maar de vraag.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business