Nieuws

Asus lanceert e-sports laptops met 144 Hz-scherm

Niet elke videogame vraagt dezelfde opstelling. ASUS zet twee nieuwe laptops in de etalage voor FPS- en MOBA-spelers: de ROG Strix Scar II en ROG Strix Hero II.

Een hoge refresh rate en dunnere bezels moeten gamers lokken naar de nieuwe ROG-laptops van Asus. De Taiwanese fabrikant zet twee verse toestellen in de markt met een 144 Hz full HD-scherm. De ROG Strix Scar II is gebouwd voor het spelen van first person shooters, de Strix Hero II lonkt naar fans van multiplayer online battle arena’s. De laptops hebben grotendeels hetzelfde ontwerp, met enkele verschilpunten in design en specs.

Aangescherpt

Het is niet de eerste keer dat je een 144 Hz-scherm in een laptop vindt. Eind vorig jaar was Asus de eerste om met de vernieuwing te komen bij de lancering van de ROG Chimera. Het bedrijf stelt dat het ook nu weer een primeur heeft, door de refresh rate te koppelen aan een reactietijd van 3 millisecondes. Die combinatie zorgt voor scherpere beelden op het scherm tijdens het gamen. Daarnaast heeft Asus de bezels van zijn display aangepakt en vermindert, waardoor het ook het chassis kon aanpassen. De 15,6 inch-toestellen zijn 2,33 cm kleiner dan hun voorgangers, zonder dat Asus daarvoor schermoppervlakte heeft opgeofferd. Ook nieuw is de aanwezigheid van meerdere wifi-antennes, wat de reikwijdte van draadloos internet met 30 procent moet vergroten. Dat is niet meteen een voordeel voor professionele gamers, aangezien die meestal via vast internet werken, maar volgens Asus was er vraag naar deze verbetering onder het doelpubliek.

Hardware

Uitwendig is het verschil tussen de Scar II en de Hero II enkel aan het toetsenbord te zien: bij de FPS-versie hebben de WASD-toetsen een speciale uitvoering, bij het MOBA-model zijn de QWER-toetsen aangeduid met een apart gekleurd plastic. Beide laptops zijn verkrijgbaar met een Intel i5-8300H of een Intel i7-8750H. Welke GPU je onder de motorkap terugvindt kan verschillen. De Hero II komt standaard met een Nvidia GeForce GTX 1060 en heeft geen andere configuratie, bij de Scar II kan je kiezen tussen een GTX 1060 of een GTX 1070.

De RAM van de laptops kan je opvoeren tot 32 GB. Bij de opslag geeft Asus je bij beide modellen de keuze tussen een NVMe SSD (tot 512 GB), een 1 TB SSHD of een 1 TB HDD. De toestellen hebben het HyperCool Pro-systeem aan boord met twee fans. Het toetsenbord is backlit en beschikt over RGB-leds. Asus stelt dat de modellen tevens lichter zijn dan hun voorgangers, met een totaal gewicht van 2,4 kilogram. De Asus ROG Strix Scar II is verkrijgbaar vanaf volgende week in de benelux aan een adviesprijs van 2099 euro. De Asus ROG Strix Hero II volgt op het einde van juni en zal voor 1799 euro in de markt worden gezet.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business