Nieuws

Vernieuwde Gmail-omgeving in juli beschikbaar

Google bevestigt dat alle gebruikers vanaf volgende maand aan de slag kunnen met de vernieuwde Gmail-webapp.

Volgende maand is de nieuwe versie van Gmail beschikbaar voor alle G Suite-gebruikers. Dat maakt Google bekend. De nieuwe versie van de e-mailservice biedt gebruikers de mogelijkheid om in een zijbalk andere Google-apps te openen.

Vanaf juli krijgen G Suite-administrators de mogelijkheid om alle gebruikers over te brengen naar de vernieuwde versie van Gmail. Toch kunnen gebruikers nog 12 weken de verouderde lay-out blijven gebruiken. Na die periode zijn G Suite-gebruikers verplicht om de nieuwe Gmail-dienst te gebruiken.

Geven beheerders gebruikers geen toegang tot de nieuwe Gmail-omgeving, dan biedt Google in augustus de optie aan om over te stappen naar de vernieuwde webapp. Begin september, acht weken na de eerste uitrol, worden alle actieve gebruikers automatisch overgezet, toch kunnen ze zich afmelden en nog vier weken in de vertrouwde omgeving verder werken.

Google treedt niet in detail over de gewone Gmail-gebruikers, maar vermoedelijk zullen zij op termijn ook overschakelen naar de nieuwe Gmail-applicatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business