Nieuws

Asus wil volgend jaar een laptop met twee schermen uitbrengen

Asus onthulde op Computex een conceptlaptop die aan beide kanten uit een scherm bestaat en waarbij AI de gebruikservaring zal verzorgen.

Een laptop die zowel boven- als onderaan uit een scherm bestaat: dat is de toekomst van de laptop, aldus Asus. De fabrikant toonde tijdens een druk bijgewoonde persconferentie een protoype van wat het Project Precog noemt. Het toestel met dubbel scherm kan 360 graden draaien en gebruikt AI om te bepalen waar je handen zijn, om zo het scherm aan te passen voor de bediening.

Nabije toekomst

De naam ‘Project Precog’ wijst erop dat het nog geen afgewerkt product is, maar Asus beklemtoont dat het niet om een imponerend stukje technologie gaat dat daarna stilletjes in de kast verdwijnt om nooit meer iets van te horen. “Dit is geen vaporware,” stelt Asus Global Marketing director Marcel Campos, die het prototype op het podium presenteerde. De fabrikant gaat zelfs nog een stapje verder, en plakt meteen een opleverdatum op zijn toekomstconcept. Asus verklaart dat het volgend jaar met een commerciële uitwerking van Project Precog wil komen.

Waarom twee schermen? Asus stelt dat dit de beste manier is om gebruik te maken van artificiële intelligentie. Daarnaast biedt de vormfactor een grotere flexibiliteit aan gebruikers om het toestel in verschillende situaties bij de hand te nemen. De klemtoon op AI betekent onder andere de aanwezigheid van zowel Microsoft Cortana als Amazon Alexa op het product. Verder wil Asus ook een Intel Movidius chip integreren in het model, een speciale AI-chip voor computerzicht.

Ook Eric Chen, Vice-President van Asus, bevestigt dat het bedrijf alle intenties heeft om Project Precog op de markt te brengen. “Dit is een echt product,” zegt hij wanneer we hem tijdens een interview spreken. Wanneer we hem vragen of er nog veel marge voor innovatie is bij laptops, antwoordt hij positief. Er ligt volgens hem nog veel potentieel in het experimenteren met verschillende vormfactoren. Ook laptops in het algemeen blijft een bloeiende categorie, aldus Chen. “Je hoort wel eens zeggen dat het einde van de pc eraan zit te komen, maar daar geloof ik niet in. De pc zal blijven bestaan.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business