Nieuws

Tweede generatie AMD Threadripper-processoren met 32 cores

Op Computex kondigt AMD de tweede generatie aan AMD Threadripper-processoren aan die gebruikmaken van de 12nm-processorarchitectuur Zen+.

AMD kondigt op een persevenement op Computex in Taiwan de tweede generatie van AMD Threadripper aan. De hardwareontwikkelaar zit Intel op de hielen met processoren die beschikken over 32 cores en 64 threads.

[related_article id=”225153″]

Het is al een hele tijd geweten dat AMD werkt aan een opvolger voor de Threadripper-reeks, maar nu is het vermoeden bevestigt. Net als bij de tweede generatie Ryzen-processoren, maakt ook AMD Threadripper gebruik van de 12nm-processorarchitectuur Zen+. Het formaat van de chip blijft hetzelfde zodat deze ook compatibel is met de huidige TR4-socket.

Concurrent Intel kondigde dan weer aan een processor met 28 cores en 56 threads op de markt te brengen met een turbokloksnelheid van 5 GHz. Verdere details zijn voorlopig nog niet bekend. Ook de prijs en naam ontbreken.

De AMD Threadripper-processoren zijn beschikbaar in het derde kwartaal van dit jaar. Meer informatie over de prijzen, kloksnelheden of andere details worden later bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business