Nieuwe Sonos Beam brengt veel ondersteuning voor smart-home producten

Sonos heeft op dinsdag bekendgemaakt een nieuwe speaker in haar lineup te gaan voeren, de Sonos Beam welke gepositioneerd zit tussen de Play 5 en Play 5.

Sonos heeft een behoorlijk uitgebreide lijn van speakers. Deze beginnen bij de Sonos One – opvolger van de Sonos Play:1 – en lopen op tot de Sonos Playbase. Waar Sonos om bekend staat is het gemak waarmee speakers gekoppeld worden. Precies datgeen zet het bedrijf wederom voort met een nieuwe speaker, de Sonos Beam.

Sonos Beam

Kijken we naar de positionering van de nieuwe speaker dan staat deze duidelijk tussen de Sonos Play 3 en Play 5 in, met een adviesprijs van €449. Met dat geld krijg je in de basis een soundbar voor bij je TV, welke gekoppeld kan worden aan andere Sonos speakers voor een surroundsound effect. Sonos zegt dat het de Sonos Beam samen met verschillende geluidsexperts uit de muziek-, film- en tv-wereld te hebben ontwikkeld. Aanrader blijft om een locatie op te zoeken waar deze te beluisteren is voordat je de prijzige speaker op je dressoir zet.

Waar Sonos een behoorlijke stap heeft gezet is in bedieningsgemak, en dan vooral met de hoeveelheid manieren waarop de speaker bediend kan worden. Allereerst kan het natuurlijk met de Sonos app op je telefoon, daar blijft het echter niet bij. De Sonos Beam geeft namelijk ook de optie om de speaker te bedienen met muziekdiensten zoals Spotify en Tidal. Ook zal de speaker bediend kunnen worden met smart-muurschakelaars en afstandsbedieningen van door Sonos goedgekeurde merken.

[related_article id=”224028″]

Echter blijft een optie veruit het belangrijkst, de optie om in de toekomst de speaker met je stem te kunnen bedienen. Voor nu blijft Amazon Alexa de enigste digitale assistent die ondersteund wordt, maar volgens het bedrijf zullen er meer volgen. Dit zou kunnen betekenen dat Google Assistant in de toekomst tevens ondersteund wordt. Met de komst van Google Assistant in het Nederlands kan dit een mooi vooruitzicht zijn. Daarnaast zal de soundbar ook met ondersteuning voor Apple AirPlay2 uit de doos komen, wat het gemakkelijker maakt om muziek af te spelen vanaf Apple apparaten.

Beschikbaarheid

De Sonos Beam is per direct te pre-orderen op de website van Sonos in het zwart en wit voor een prijs van €449. De speaker zal vanaf 17 juli wereldwijd beschikbaar zijn bij verschillende retailers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business